Често задавани въпроси

КАК ДА ПОРЪЧАМ?

Интернет сайтът на мебелна компания Ирим не е онлайн магазин. Не можете да поръчате мебели от www.irimbg.com . Корпоративният интернет сайт на Ирим представлява онлайн каталог и средство да намерите дистрибутори на мебели Ирим в страната.

 

КЪДЕ МОГА ДА ВИДЯ МЕБЕЛИ ИРИМ?

Мебели Ирим можете да намерте в търговската ни мрежа в раздел “МАГАЗИНИ”. Каним Ви да намерите наш дистрибутор във Вашия град и да го посетите за да видите продукти на мебелна компания Ирим.

 

КОЛКО СТРУВА?

Разгледали сте интернет сайта ни и сте забелязали, че някои изделия нямат цена ? Това е така, защото много често са поръчкови такива и тази цена се определя в последствие Вашето желание. За да получите нужната цена, молим да се свържете с някой от нашите дистрибутори в раздел “МАГАЗИНИ”. Изделията, на които има вписана стойност са промоционални мебели по брошура с фиксирана цена за цялата страна.

 

ИМАТ ЛИ МЕБЕЛИ ИРИМ ГАРАНЦИЯ ?

Да, мебели Ирим разполагат с гаранция от 2 години.

 

КАКЪВ Е СРОКЪТ НА ИЗРАБОТКА И ДОСТАВКА ?

По въпроси свързани със срокове на изработка и доставка Ви каним да се свържете с някой от нашите дистрибутори от раздел “МАГАЗИНИ”. Те ще Ви дадат нужната информация.

 

РЕКЛАМАЦИИ ?

И най-добрите се случва някога да грешат – извиняваме се предварително за което. Ако срещнете нередност в изработката на мебели Ирим, Ви каним да се свържете с магазина, от който сте се снабдили с тях. Търговецът ще се ангажира да изглади това недоразумение.

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ПОДДРЪЖКА НА КОРПУСНА МЕБЕЛ

Уважаеми клиенти, за да запазите добрия вид и дълго да се радвате на вашите мебели Ви предоставяме тази подробна инструкция. Тя съдържа полезна за Вас информация. Моля, прочетете я внимателно.

Производителят не носи отговорност за повреди, появили се в резултат на неправилната експлоатация на корпусната мебел – кухни, детски, спални, портманта и др.

 

 1. Корпусните мебели трябва да се монтират в помещения с нормален климат. Това важи за температурата – трябва да е между15 и 25 градуса, и влажността на въздуха – трябва да е между 40 % и 60%. Продължителния престой на мебелите в помещения с показатели различни от описаните може да доведе до деформиране, раздуване, плесен по обзавеждането, както и отлепяне и падане на кантовете на плоскостите. Ако помещението не се обитава целогодишно е нужно периодично да се проветрява, за да не избегнат гореописаните проблеми. Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 2. Когато готвите във вашата кухня винаги включвайте аспиратора, за да не се повредят горните шкафове от парата, отделяща се при готвенето. Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 3. Никога не поставяйте директно върху работните кухненски плотове горещи домакински съдове, тъй като това ще ги повреди необратимо! Винаги използвайте подложки между съдовете и плота! Също така не поставяйте върху плотовете запалени цигари, ютии, кафе-машини, преси за коса или други подобни ел.уреди. Това важи и за всички видове пдч плоскости, лакирани плоскости, мдф плоскости, и мдф профили! Консултантите в магазина, от който закупувате мебелите ще Ви дадат информация за вида на плоскостите, които са използвани за мебелите Ви. Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 4. Не ползвайте кухненските плотове за рязане! Ножовете, както и други остри предмети, оставят драскотини по повърхностите! Винаги ползвайте подложки! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 5. Винаги спазвайте инструкциите в монтажните схеми!
 6. Отговорността за използвания обков за монтаж към стена е на този, който извършва монтажа! В общия случай в обкова на изделията са сложени дюбели за панелни стени, но те не могат да се ползват при гипсови стени, гипсови конструкции или мазилки! Възможно е стената да не може да понесе натоварването! Несъобразяването на използвания обков може да доведе до падане и повреда на мебелите! Съществува опасност от нараняване на хора! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 7. Не извършвайте промени по конструкциите на мебелите! Монтирайте винаги планките за монтаж към стена на мебели, за които са предвидени такива! Не увисвайте на окачени или кухненски горни шкафове! Не претоварвайте рафтове, горните кухненски или окачени шкафове! Рафтовете от пдч издържат на натоварване от 3 кг до 5 кг, а стъклените рафтове до 2 кг! Това може да доведе падане на шкафовете от стената /или ако не са монтирани към нея/.Съществува опасност от нараняване на хора! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 8. Не стъпвайте и не сядайте върху работните плотове – кухненски плотове, пдч плотове на бюра, секции и др. Това може да доведе до необратими повреди. Съществува опасност от нараняване на хора! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 9. Не позволявайте деца да влизат в шкафовете – има механизми, при които е невъзможно да се отворят вратите от вътрешната страна! Никога не оставяйте деца без надзор в кухнята, ако има вероятност да включат някой от уредите!
 10. Проверявайте за изтичаща вода от уредите – хладилници, перални, съдомиялни и др. Плоскости и плотове, които не се подсушават след намокрянето им или са изложени на висока влага се повреждат  необратимо!
 11. Никога не отстранявайте обков от мебелите с цел почистване! Съществува опасност от нараняване!
 12. Консултантът в магазина, от който сте закупили мебелите, ще Ви даде информация за вида на плоскостите и продуктите, с които се почистват.
 13. Всички видове плотове и плоскости могат да се почистват с влажен мек парцал, или микрофибърна кърпа.
 14. Никога не ползвайте разредители, препарати съдържащи резредители за боя или алкохол. Материалите, от които са изработени мебелите могат де се повредят от такива вещества – ацетон, амоняк, белина, киселини и др. Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 15. Независимо от вида на материалите вложени в мебелите при почистване никога не ползвайте абразиви, разредители, прахообразни препарати за почистване, телени гъби, кухненски гъби – те ще надерат повърхностите, което е необратимо увреждане! Следите не биха могли да бъдат отстранени! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 16. Винаги почиствайте следите от замърсяване възможно най-бързо, защото застояването на различни петна може да доведе до непълното им почистване или оцветяване на плоскостите на мебелите! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 17. Избърсвайте водата по плотовете или шкафовете след всяка кухненска дейност до пълно подсушаване! Ако по някаква причина те имат досег с вода ги избършете незабавно! Избягвайте да разливате вода! Поддържайте всички повърхности сухи по всяко време! Водата и влагата увреждат необратимо вашите мебели! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 18. Не използвайте парочистачки за почистването на какъвто и да е вид корпусна мебел! Водата и влагата увреждат необратимо вашите мебели! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 19. Не използвайте кафе-машини, електрически кани, тостери и др. подобни ел. уреди директно под горните кухненски шкафове, тъй като топлината или парата ще ги повредят. При готвене винаги ползвайте аспиратор. Когато ползвате съдомиялна не я отваряйте веднага след приключване на цикъла, изчакайте 20 минути след края на програмата, за да може парата да кондензира в уреда. Не оставяйте вратите на фурната и съдомиялната отворени с цел проветряване, тъй като топлината и парата ще доведат до повреди на съседните шкафове или детайли от тях. Периодично проверявайте температурата по повърхността покрай ръба на вратата на фурната. Ако можете да докосвате ръба с пръсти, то разсейването на топлината е все още в границите на приемливото. Ако не е така, уплътнението на вратата трябва да бъде проверено от техниците извършващи гаранционното и следгаранционното обслужване на уреда.
 20. Ако в стаята има източници на топлина те трябва да отстоят поне на 50 см от мебелите. Топлината ще ги повреди! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 21. Ярката слънчева пряка светлина води до промяна в цвета на плоскостите – това е нормален процес. Ако е възможно предпазвайте мебелите от такъв тип светлина, защото процеса е необратим! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 22. При мебели с осветителен панел с луни не оставяйте вратите под луните отворени, защото плоскостите и кантовете се повреждат необратимо от топлината! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 23. В следствие на употреба не мебелите с гланцови плоскости могат да се появят малки драскотини около местата на отваряне и дръжките от ноктите на ръцете, пръстени и др. Те са последствие от употреба и не са основание за рекламация.
 24. Почиствайте стъклените повърхности със специални препарати за стъкло.
 25. Не почиствайте с препарати принт стъклата! Те се почистват само с мека влажна кърпа от обратната страна – страната, от която няма боя! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 26. Не почиствайте пдч вратите с принт с препарати! Почиствайте много внимателно само със суха мека кърпа! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!
 27. Не се препоръчва поставянето на принт стъкла зад котлони в кухните! Това е предпоставка за спукване на стъклото поради високата температура! Производителят не носи отговорност за такива дефекти!

 

ДРУГИ ВЪПРОСИ ?

За други въпроси, Ви каним да се свържете с мебелна компания Ирим посредством контактната форма в директория “КОНТАКТИ”